söndag 11 maj 2008

Muhammeds begravning direktsänds

Kommer SVT att direktsända begravningsceremonin den dagen det döda och av allmänheten sörjda barnet heter Muhammed eller Kazhal? Kommer SVT då att sända ifrån synagogan eller moskén där denna ceremoni äger rum? Det måste de göra, i religionsfrihetens namn. Men jag frågar mig återigen - kommer det att hända? Att sända eller inte sända, det är frågan.

Andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

12 kommentarer:

Jens sa...

I princip är jag inte emot sändningen. Men du Matte pekar precis på kärnan... ska de då sända andra begravningar? Hur ska man sålla? Det vore nog bäst om man INTE hade sänt det. Som en ledare skrev:

"Televisionen ger alltid en falsk intimitet. När den blir det verkligaste vi har och i värsta fall skapar uppfattningar om att något är mer verkligt och betydelsefullt för att det syns i tv, då urholkar det oss. TV-begravningen, med dess ytterst privata sånguppträdanden, tal och videoklipp, blev inte en symbol för barns utsatthet så mycket som en symbol för hur skrämmande viktigt media är i vår tid, i de sörjandes liv liksom i övrigas."

Säger mycket tycker jag...

Anonym sa...

Har du inte fattat att resten av världen inte funkar på det svenska lättmjölksmarinerade sättet där alla skall vara strömlinjeformade i en fejkad variant av rättvisa så passa på att res och lär er av livet självt.

Börja med att åka ner till ett muslimskt land i mellanöstern eller annan ort. Ställ gärna krav på att dina seder och bruk, ditt sätt att förhålla dig till demokrati och religion skall tas på samma allvar hos de de bokstavstrogna muslimer som ser sig själva som den nya världens ledare.

Män som har dessa sjuka religiösa/politiska värderingar får kvinnor, barn och oliktänkande att leva i skuggan av demokrati och öppenhet.

Du propagerar för att dessa sjuka mäns religiösa/politiska seder och bruk skall direktsändas i TV därför att Engla fick en minnesstund i offentlighetens ljus. Varför? Jo för att du tänker som en felprogrammerad svensk gör... alla skall ha samma rättigheter, möjligheter och behandling.

Det funkar inte på det sättet i verkligheten mannen!

Självklart skall alla barn på den här planeten som drabbas av ondska få all värdighet man kan tänka sig.

Men varför tävla om att allt skall vara likadant hela tiden, det är så svenskt naivt att man spyr.

Till skillnad från den svenska bluffen om allt och allas likformighet så finns det som tur är en mångfald som aldrig mår bra av att likriktas vare sig via lögner som mångkultur eller jantelagar.

... och hur gör man med musiken? Det är ju ett sattyg enligt dina nya vänner!

Matte sa...

Du mannen! Anonyme mannen. Läs mitt inlägg igen. Jag har inte sagt att jag var för att begravningen skulle sändas. Men, det är likafullt så att OM man väljer att sända en kristen begravning så hävdar jag fortfarande att man tvingas sända en muslimsk begravning, eller en judisk begravning, om motsvarande tillfälle uppstår. Om man inte gör det, utifrån det perspektiv och den inställning som du håller, då har man pissat på lagen om religionsfrihet, något jag är emot. Jag tänker inte fel när jag påstår att alla skall ha samma rättigheter. Det innebär inte att alla skall ha rättigheter att sända sitt barns begravning i TV på beställning, oavsett religion, men nu blir det här fallet prejudicerande. Och angående "lögnerna om mångkultur" samt "mina vänner" så vill jag bara å det vänligaste men bestämdaste be dig ta ditt trångsynta, troligen rasistiska, sinne härifrån och lämna min blogg. ingen grupp är mina vänner - mina vänner är individer. Och vart kom det där med musik ifrån? Lite väl långsökta rasistiska associationer tycker jag. Lågt. Mångfald är tydligen bra så länge den sker på det helsvenska sättet, efter som mångald av kultur är dåligt. Du slår nästan rekord i att motsäga dig själv inom nästan samma mening... bra jobbat!

Jens sa...

Snacka om att tänka endimensionellt och platt... men sån inställning hade vi aldrig utvecklats som land. Utveckling innebär såklart nya problem, men även lösningar. Det är väl bara att kavla upp ärmarna och hugga i... istället för att som en gnällig kärring skriva om det "svenska lättmjölksmarinerade sättet" eller "du tänker som en felprogrammerad svensk gör... alla skall ha samma rättigheter, möjligheter och behandling"... jisses, om det är något som får mig att tänka att du har en poäng i ditt resonemang så är det att det är lockande att INTE ge alla samma behandling... kan tänka mig olika "behandlingar" som jag vill ge dig.

Anonym sa...

Hej Jens!

Trångsynt, rasistisk... varför inte lägga till böghatare, kvinnoförtryckare och nazist också när du levererar en förutsägbart roande parodi på hur förprogrammerade "Politiskt Korrekta Marionetter" kan låta!

Men kära Jens... du har mer fel än jag kan beskriva mest eftersom det är svårt att försvara sig mot lögner som föds ur svag kommunikation. Så jag väljer att istället försöka förklara hur det kan se ut utanför en syrefattig glasskål vissa väljer att gå omkring genom livet med.

Jag förstår av ditt och din kompanjons sätt att svara mig att ni lever i skyddad miljö, på betryggande avstånd från de mörkaste skuggorna på samhällets avigsida. Det måste vara hemskt obehagligt att plötsligt råka ut från någon som inte spelar spelet och låtsas som problem med de nya klansammanhållningarna inte existerar i det nya Sverige.

Jag tar inte på mig skulden för vare sig det ena eller det andra eftersom jag alltid ger mer än jag tar i relationer oavsett om receivern är svart, vit, gul eller blå. Att det finns människor som väljer att blunda för de delar av verkligheten som är obehagliga tycker jag mest drabbar offren för hedersrelaterat våld, homofobier och omvänt hat mot t.ex. kristna och judar.

Jag vill inte göra er börda tyngre än nödvändigt men måste upplysa er om jag upplever det som att ni inte har en aning om vissa företeelser i samhällskroppen som drabbar nya medlemmar i nationen.

Med risk för att fördärva er madrasserade tillvaro ytterligare vill jag berätta om ett okänt exempel för den som väljer att svälja det mångkulturella betet med hull och hår. Jag måste avslöja att detta är andrahandsinformation eftersom jag återberättar vad mina vänner min segregerade förort berättat för mig i förtroende.

Ett för många svenskar dolt och avskyvärt sätt som många näringsidkare med ursprung i den muslimska kulturen drabbas av är indrivning av pengar till s.k. bönehus. Det finns en stor medvetenhet bland de mest fundamentalistiska om hur deras landsmän lever, hur och var deras familjemedlemmar befinner sig i vardagen. Inte många vågar stå emot hot om repressalier utan betalar av sina surt förvärvade slantar trots att de vänt just den religionen ryggen. En religion som i sina sämsta stunder visar på ett stort förakt för alla andra trosläror och som i kombination med människofientliga traditioner föraktar all form av rasblandning eller giftermål av framavlande av avkomma bortanför sina egna etniska rötter. (Jag blir därför inte förvånad när somliga andra generationens invandrarkillar emellanåt har ett otroligt hat mot det de kallar "svennar" eller "svennehoror". Det är ju saker de präglas med via sin kultur och uppfostran. Märk väl att jag säger "somliga" eftersom sanningen givetvis är att inte alla är konformerade av rasism eller hat mot andra livsformer än sina egna.)

I varje samhälle finns det de som uppfattar helheten och de som blundar för den. Tyvärr vinner de sistnämnda alltid eftersom det i allmänhet är förknippat med utfrysning och hån att vara en fritänkare och inte följa massornas fega lockbeteende.

Om du hade kunnat tala med några av de vi idag beskriver som helgon, hjältar, martyrer, realister och fredsivrare som levt på den här planeten innan dig så hade du blivit förmodligen blivit mycket förvånad att höra dem säga precis samma sak. Oavsett om de brändes på bål, spikades upp på kors eller plågades på andra sätt för att de valde att vara rebelliska fritänkare istället för politiskt korrekta slavar under överhet och flockbeteende.

Hur obehagligt det än må vara för er båda så har jag förstått att min resa på den här planeten handlar om att öppna fönstren och vädra ut den unkna stanken som döljer sig innerst i fårskocken och istället släppa in lite friskt syre i medvetandet.

Anonym fritänkare

Jens sa...

"Jag vill inte göra er börda tyngre än nödvändigt men måste upplysa er om jag upplever det som att ni inte har en aning om vissa företeelser i samhällskroppen som drabbar nya medlemmar i nationen."

Hey, wait a minute! Sverige är ett mångkulturellt samhälle och vi har fått mycket positivt av det, men som jag antydde, vi har många problem också.. naturligtvis!

Jag är inte säker exakt på var du vill komma med din kritik men jag tror du har misstolkat en del. Demokrati och lika rättigheter är det finaste vi har och utan det så skulle vi trilla tillbaka i tiden, vilket jag inte förstår varför någon skulle vilja.

Ett problem som jag ser, som jag antar att du också gör, är att många ser demokrati som att alla vi ska tro gott om alla och ge alla en miljon chanser. Det finns inom demokratins ramar, enligt mig, mycket mer utrymme att göra saker! Skolans värdegrund vilar t.ex. på att man ska "fostra demokratiska medborgare" och vi vill att våra barn ska ta ansvar och vara goda medmänniskor. Detta är viktigt!

Om du menar med att "allt ska vara likadant" och "likformighet" att vi borde respektera varandras olikheter och i största mån låta individens frihet råda, så håller jag med. Men vi har stora problem min vän. Bara ett enkelt exempel, miljön. Om vi ska överleva och ha ett vackert samhälle att lämna till våra barn så måste vi få majoriteten av invånarna att utvecklas till en kognitiv/moralisk nivå då man känner sympati med den gemensamma jorden vi har. Är detta då negativt enligt dig? Är det trams? Fungerar det inte i "verkligheten"?

Vad är din lösning på problemen? Du verkar väldigt kritisk men du får gärna avslöja vad du tycker jag gör för fel och vad jag borde göra istället för att hjälpa samhället... så lovar jag att begrunda det. Men släng inte en massa skit om alla problem som finns utan att säga vad vi bör göra.

Anonym sa...

Jens: "Demokrati och lika rättigheter är det finaste vi har och utan det så skulle vi trilla tillbaka i tiden, vilket jag inte förstår varför någon skulle vilja."

För det första skulle jag vilja fråga dig om du nån gång funderat över varför kvinnogrupper eller RFSL lyser med sin totala tystnad över islams generella hållning mot allt och alla som inte lever enligt deras unkna gammaldags inställning.

De lever under deviser som t.ex. "Krossa bögar" och "behandla kvinnor som andra klassens medborgare", för att inte tala om hur de ser på andra som är kristna, judar eller har andra religiösa funderingar.

Deras mullor/profeter har en omänsklig livssyn med kraftigt passerad "bäst före datum" som närmast går att jämföra med att skruva tillbaka klockan 500 år för oss andra.

Demokrati är för dessa falska profeter ingen positiv självklarhet utan snarare något som hotar deras hela existens.

Sverige och väst:

Var fjärde år luras fårskocken att tro att de kan påverka sina liv trots att makthungriga galningar kapade ordet "demokrati" för länge sedan.

I verkligheten är det bara en sak som gäller för den som vill ha svar på hur och varför vårt livssätt inte är i balans med ord som kärlek och omtanke.

"Follow the money" är det enda sättet att få svar på vem som styr vad. Eventuellt kan man då få reda på varför iskalla manipulatörer använder sina ofantliga ekonomiska tillgångar och maktstrukturer på ett negativt sätt istället för att göra allt de kan för att fylla planeten med hopp om framtiden.

Klimathot? Det är som jag ser det en del av planen för att trigga massorna ännu mer i en nedåtgående spiral av rädslor.

Aldrig tidigare har den mänskliga arten befunnit sig så långt från moder Jord. Vi matas hela tiden med mer ångest, skräck och rädsla.

Fråga någon över 80 år om de tycker att stormarna, åskvädren eller regnen är värre nu än förr.

Varje vecka och månad skapas denna påtvingade rädsla genom rubriker i media om klass 2 varningar för åska, regn och vind.

Hälften av gångerna blåser det knappt lovart men trycksvärtan i media och tangenttryckningarna på text TV är flitigare än någonsin.

Att belasta medborgarna med skuldkänslor trots att medbestämmande inte existerar är väl ändå lite magstarkt! Det är ju inte så att kreti och pleti sitter i styrelserummen eller de politiska labyrinterna där besluten tas.

Med andra ord skall ingen vanlig enskild människa lastas för maktelitens dystra prognoser eller våldtäkt av planetens naturresurser. Inte innan ord som medbestämmande och demokrati verkligen fungerar och inte bara är en pappersprodukt.

Så vad är det då man vill uppnå men alla dessa skrämskott?

Jag är helt övertygad om att när mänsklighetens rädsla segrat över förnuftet så kommer antingen killen med horn i pannan och bokfot att stå dörren och erbjuda sin hjälp, eller i alla fall en av hans av mammon mutade representanter.

Anonym fritänkare

Jens sa...

"Follow the money" är det enda sättet att få svar på vem som styr vad."

Det är sant att pengar makes the world go round. Men det är faktiskt, ursäkta mig, rent skitsnack att det skulle vara det ENDA som påverkar.
Att vietnamkriget tog slut kan vi tacka medier och att krigsscener spelades upp i tv rutorna.. det var inte direkt pengar som låg bakom, det var snarare att vi hade demokrati och fri press.

Jag är den första att kritisera media och demokratins brister i vanliga fall, men din otroligt ensidiga beskrivning gör att jag kör "gammal hederlig svensk urvattnad stil".

"Klimathot? Det är som jag ser det en del av planen för att trigga massorna ännu mer i en nedåtgående spiral av rädslor."

Säg det till isbjörnarna. Och ja jag vet att mycket forskning pekar på att det inte alls är så farligt, men om miljömedvetenhet kan sänka giftiga avgaser i stan, minska risken för cancer och förbjuda farliga medel till t.ex. gödsling så skiter väl jag i om det är ekonomiskt gynnsamt eller ej... bara mina framtida barn slipper lungcancer innan de är 10 år. Med din inställning hade vi bara haft kolkraftverk och sot i lungorna. Återigen ser du inte det negativa OCH det positiva.

"Hälften av gångerna blåser det knappt lovart men trycksvärtan i media och tangenttryckningarna på text TV är flitigare än någonsin."

Japp rädsla säljer.. jag hatar det och önskar att det inte vore så men tyvärr. Som jag sa, positivt och negativt.

Till sist, vad var din poäng? Vad skulle vi göra istället? Det verkar som du säger att vi kan lika bra skita i demokrati och lika rättigheter för att världen suger. Fine, men låt oss som bryr sig hålla på. Vad stör det dig? Jag förstår verkligen inte varför du ens skriver ett inlägg om du ändå tycker allt är skit och inte skriver en lösning. ATT du skriver borde tyda på att du bryr dig, har medkänsla osv. Men sen blir du bara cynisk. Wow... sånna som du har ju verkligen bidragit till att utvecklingen går framåt.

Anonym sa...

"Det är sant att pengar makes the world go round. Men det är faktiskt, ursäkta mig, rent skitsnack att det skulle vara det ENDA som påverkar."

Nej självklart har pengar ingen egen vilja eller handlingskraft men om man tittar på de mäktigaste människorna i världen så är de ju inte direkt utfattiga.

En intressant och mycket dubbelbottnad betraktelse är uttrycket för den meningslösa livsuppgift fårskocken fått designad av makteliten.

Att "tjäna" pengar. (Menar att detta uttryck gör oss alla till "tjänare" under pengar eller mammon! Det är inte tvärtom pengarna som tjänar oss, det är vi som "tjänar" dem!

"Att vietnamkriget tog slut kan vi tacka medier och att krigsscener spelades upp i tv rutorna.. det var inte direkt pengar som låg bakom, det var snarare att vi hade demokrati och fri press."

Så FNL:s guerillakrigare och
gräsrötterna i Vietnamn hade inget med det vietnamesiska folkets seger stormakten att göra. Kanske skall påminna dig om att de redan kastat ut en annan maktfaktor "fransmännen" innan!

Tycker det är lite taskigt mot de som offrade livet för sitt land att hävda att media stod för segern.

"Säg det till isbjörnarna. Och ja jag vet att mycket forskning pekar på att det inte alls är så farligt, men om miljömedvetenhet kan sänka giftiga avgaser i stan, minska risken för cancer och förbjuda farliga medel till t.ex. gödsling så skiter väl jag i om det är ekonomiskt gynnsamt eller ej... bara mina framtida barn slipper lungcancer innan de är 10 år. Med din inställning hade vi bara haft kolkraftverk och sot i lungorna. Återigen ser du inte det negativa OCH det positiva."

Tyvärr har jag ingen direktkommunikation med isbjörnarna och förutsätter att inte du heller har det. Så den sanning om deras öde har vi båda fått serverade av mainstreammedia som gör vad som helst för ett lösnummer. Trovärdigt? Njae, knappast!

"Till sist, vad var din poäng? Vad skulle vi göra istället? Det verkar som du säger att vi kan lika bra skita i demokrati och lika rättigheter för att världen suger. Fine, men låt oss som bryr sig hålla på. Vad stör det dig? Jag förstår verkligen inte varför du ens skriver ett inlägg om du ändå tycker allt är skit och inte skriver en lösning. ATT du skriver borde tyda på att du bryr dig, har medkänsla osv. Men sen blir du bara cynisk. Wow... sånna som du har ju verkligen bidragit till att utvecklingen går framåt."

Min poäng är att det inte finns "en" poäng! Det finns lika många poäng som det finns människor. Min livsuppgift är att utmana Pavlovliknande etsningar i s.k. medvetna människors medvetande.

Det du ser är möjligtvis inte det som andra ser. Det du hör är möjligtvis inte det som andra hör!

Men förhoppningsvis är det du känner i paritet med vad andra kan och vill känna. Inre och yttre intuition i samspel kan möjligtvis rädda oss ur våra mentala fängelser.

Min förhoppning är att inga organisationer, föreningar, församlingar eller hejaklackar kommer att överleva sitt eget grupptryck. Det finns alldeles för många fällor mänskligheten ramlar ner i om de är med i någon av ovanstående.

Om vi inte har utvecklats på det individuella planet så kan vi inte medverka i kollektivism utan att bli antingen slavar eller ledare.

Kanske måste tiden gå ett par eoner till innan mänskligheten är redo att stå för sina egna handlingar istället för att tro på att andra skall rädda en.

Jens sa...

"Så FNL:s guerillakrigare och
gräsrötterna i Vietnamn hade inget med det vietnamesiska folkets seger stormakten att göra. Kanske skall påminna dig om att de redan kastat ut en annan maktfaktor "fransmännen" innan!

Tycker det är lite taskigt mot de som offrade livet för sitt land att hävda att media stod för segern."

Underbart att se att du tror på människors inneboende styrka! Now we're talking...

Jens sa...

"Om vi inte har utvecklats på det individuella planet så kan vi inte medverka i kollektivism utan att bli antingen slavar eller ledare."

Mmm, jag är benägen att hålla med till viss del, även om jag är övertygad om att det kollektiva bidrar till att utveckla individen... det är ett växelspel.

Så då är vi överens om att vi ska hjälpa individer att utvecklas. Toppen!

Anonym sa...

Jag är helt övertygad om att det finns ett kollektivt medvetande på det andliga planet.

Men för att uppnå detta tillstång så måste var och en först ha modet att frigöra sig sig fysiskt och mentalt från fårskocken.

En fårskock eller vargflock blockerar alla fria tankemönster eftersom den reagerar instinktivt och går i försvarsposition för alla verkligt fria tankar. Då de falska profeter som leder skock eller flock för att skydda sina egna maktpositioner anger vilka tankar som är acceptabla.

En mycket god vän från det gamla Persien som suttit fängslag och blivit torterad för sina åsikters skull. Han menade att alla individer skall rätt att tänka självständigt. Men "Mullorna" tyckte inte som honom och försökte då tysta honom med hänvisning till "Koranen".

När han lyckades fly till Sverige så kunde han andas ut ett tag och bygga upp ett nytt liv. För några år sedan tog han kontakt med några gamla polare från byn de växt upp i tillsammans.

Killarna hade nu blivit män och anslutit sig till Mujahedin som förr ansågs vara frihetskämpar med ett stort rättspatos. De blev givetvis några av de första som de nya religiösa ledarna gjorde sig av med då de inte ville dansa efter koranens pipa.

Nu förflyttar de sig runt i bergstrakter på s.k. resande fot men trots detta fick han möta en av dem då han besökte sitt gamla hemland. Men det han fick höra chockade honom.

Då min kompis frågade vad de trodde om världsläget, 9/11, nukleära vapen och religiös makt så svarade hans gamla vän som förr kunde anses vara en fritänkare:

Vi behöver inte läsa tidningar eller läsa nyheter längre.

Det gör vår ledare för oss, och han återberättar sedan vad som hänt i världen.

Wolf and sheeps!

Over and out!

Han