onsdag 21 maj 2008

Anonymous - scientologerna är en sekt

En 15-åring har enligt DN tydligen arresterats för att ha kallat scientologkyrkan för en sekt och förneka att det är en religion. Ett klart brott mot yttrandefriheten, förutom att det är ett helt korrekt uttalande.

uppföljning till ovanstående hittar du här.

Läs mina andra inlägg om scientologerna här.

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Jens sa...

LOL.. stackars 15 åring!

Pekka S sa...

Detta visar på just hur sekteriska scientologerna är. Det är väldigt få religioner som skulle agera på detta viset mot ungdomar.

Tobias Struck sa...

Total förvirring här. För det första hade 15-åringen en skylt där det stod att Scientologerna är en "Dangerous cult". Det är förtal. För det andra vet vi inte om det var något annat också som fick polisen att gripa honom. För det tredje var det polisen och inte Scientologerna som agerade mot pojken.

Scientologerna har en intressant lära. Och de har rätt att skyddas mot trakasserier. Det är liberalt.

Leif sa...

Åtalet har lagds ned.
http://www.guardian.co.uk/world/2008/may/23/religion

Att kritisera en sekt som har utnyttjat så många människor och försöker tysta all kritik är inte bara en rättighet, det är en moralisk skyldighet!

Matte sa...

Så, Tobias - enligt lagen, och enligt mig så är det klart och tydligt inte förtal.

Det är liberalt att kunna kritisera kulter, likt scientologerna, och påpeka att de i flera falla har varit, och är fortfarande, troligen, farliga! Och ärligt talat, be mig inte ens motivera hur jag vet att de kan vara farliga, för det är alldeles för lätt för dig själv att ta reda på att så är fallet.

l_johan_k sa...

Jo, total förvirring råder i Tobias inlägg...

bletas sa...

Till saken hör även att scientolog kulten har registrerat en domän epicnoseguy(punkt)com för att kunna smutskasta 15åringen.
Händelsen finns på band och ligger på youtube (sök på epicnoseguy).
Ett tag efter klippet lades ut på youtube registrerade Sientologerna en användare på youtube och började spammade länkar till epicnoseguy sidan.
Man kan fråga sig vad det är för moraliska värderingar som kulten lär ut som får dess medlemmar att sätta dit och smutskasta en 15åring som står upp för uttrandefrihet.