söndag 4 maj 2008

Osynlig Jesusmanifestation del 2

Dagen skriver idag om det som undertecknad förvånade sig över under gårdagen, nämligen att bevakningen av Jesusmanifestationen var i det närmaste obefintlig i många av de större tidningarnas nätupplagor. DN har tydligen missat informationen om manifestationen och skyller på för mycket att göra. Kanske det är knäcket om Markoolio som gjort att man tvingades dra ned på bevakningen? Nej, enligt DN var det snarare dubbelmordet i Vallentuna som krävde extra resurser. Jag ser framför mig hur konspirationsteorierna kommer att bubbla upp på bloggosfärens yta inom kort. Dagen skriver även en slutrapport om manifestationen. Där uttrycker bloggare samma syn på den låga mediebevakningen som jag.

Uppdatering 5 maj
Dagen skriver idag om Jesusmanifestationen. Gårdagens artikel var inte ett bokslut över händelsen. Den betecknas som historisk. Men var det en succe? Innan manifestationen hade man förväntat sig upp mot mellan 10 000 - 20 000 besökare. Siffran hamnade i den lägre halvan av denna uppskattning. Var inte vidare målet med manifestationen att rekrytera andra och visa för andra att kristendomen finns och att den spirar? I så fall måste manifestationen konstateras vara i det närmaste ett fiasko, då i princip ingenting skrivits om händelsen i sekulära media.

Andra bloggare om:
,,, , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om vi bara slapp religionen... tyckte även Alphonse Ratisbonne.

"Alphonse Ratisbonne was born a Jew in the Alsace region of Eastern France and would, over the years, develop a particular disdain for the Catholic Faith. Fully embracing the wave of new philosophic trends and scientific advancements, he looked upon Catholics as naive, superstitious, unintelligent and foolish.

This prejudice would grow to outright hatred when his older brother converted to Catholicism and became a Jesuit priest, essentially "betraying" his family and heritage."

men sedan hände något helt oväntat:

http://www.catholictradition.org/Mary/reflections.htm

Jens sa...

Apropå att bli omvänd. Häromdagen så inträffade något annorlunda för en släkting till mig. Hon är inte troende, har aldrig upplevt något "övernaturligt" som hon inte trott kunde förklaras av naturliga orsaker.

På sin födelsedag tänkte hon över hur ensamt det var att vakna själv och inte höra någon gratulation, men men, hon fick väl vänta tills dottern ringde senare på dagen.

Så går hon ut i köket, hör ett plötsligt ljud i vardagsrummet bredvid, låter som att något har trillat i golvet.

Hon går och ser efter... ett fotografi ligger vid fåtöljen uppochner.. hon vänder på det och det är fotografiet på hennes far. Hon är helt i chocktillstånd och tänker i banor om "andar" trots hon egentligen inte tror på sånt trams.

Just det, fotografiet står vanligtvis på hennes hylla cirka 3 meter från fåtöljen, cirka 1 meter från golvet bredvid andra fotografier på det hyllplanet. Så... vetenskaplig förklaring inväntas... jag såg hennes ögon när hon berättade det och jag lovar att det fick nackhåret att resa sig.

Nå, va tror t.ex. Matte? Vet att du inte känner mig så väl... men jag kan typ bara ge dig mitt digitala ord på att det är sant, förutsatt att hon inte ljög för mig :-)

Christer sa...

Intressant intervju med en före detta Scientolog. Om du/ni inte läst om det så har mannen som gjort intervjun fått sitt konto helt borttaget och bannat från Youtube men allt finns tillgängligt på Vimeo, första delen finns på http://www.vimeo.com/919064

Matte sa...

Christer: Tack för tipset. Skall kolla igenom och kanske skriva något litet om det.

Jens: Konstigare saker har hänt utan att därför behöva blanda in övernaturliga fenomen för att förklara det hela. En tanke - den trillade ned ifrån hyllan och landade på högkant och studsade en bit. Jag antar att hon inte har katt... i så fall är ju lösningen så uppenbar att du/ni borde kommit på den själv :)

Jens sa...

Hehe, nej hon har en sköldpadda. Problemet är att den inte kan studsa så långt, den var i såfall tvungen att kasa över golvet ett par/tre meter på en matta. Jag lovar att det första jag tänker på är vad den naturliga orsaken kan vara. I detta fallet hittar jag inget. Skulle vara en jordbävning kanske, precis under fotografiet.

Prova t.ex. själv att ta ett fotografi i en ram som är stort som en vanlig post-it lapp och släpp det så att det landar på kanten, från en höjd på ungefär 1meter. Gör det så många gånger du önskar och tvivlar att det flyger 2,5 meter. Skulle knappt flyga en meter.

Måste naturligtvis inte vara övernaturligt, men jag är förvirrad iaf.