onsdag 21 maj 2008

Masshypnosen sprider sig

Snart finns väckelseprästen ifrån Florida på en storbildskärm nära dig.


Bild: Tidningen Dagen

Fenomenet som är fantastiskt är inte att en präst utför mirakler. Det gör han nämligen inte, med allra största sannolikhet. Fenomenet som är intressant är den masshypnos som tusentals och åter tusentals kristna - uppenbarligen lättledda människor utsätter sig själva för i tron att det leder dem närmare Jesus. Fenomenet påminner om tron på UFO'n, det paranormala, andar, spådom eller något sjöodjur. Eller var det tvärt om? Den underliggande psykologiska förklaringen till fenomenen är troligen nörliggande i de olika fallen. Läs mina andra inlägg om fenomenet här och här.

Tre andliga ledare uttalar sig om väckelsen och de påstådda miraklen som om vore det vardagsmat att bota cancer med handpåläggning här. Tron på det övernaturliga verkar total.

Andra bloggare om: ateism,sekulärism,Tidningen Dagen, humanism, frikyrkan, moral, religion, bibeln, övernaturlighet, helande, healing

4 kommentarer:

Joel sa...

Kristendom och övernaturlighet går hand i hand. Jesus botade sjuka när han gick på jorden och han gör det även idag.

Matte sa...

Proove it. Varför skulle jag tro dig?

Dan Ceder sa...

Titta på detta klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=_K8XjObzfXM

Gud säger åt Todd att han ska sparka en kvinna i ansiktet med sina biker boots för att guds härlighet skulle komma över henne. ÄR detta Guds verk idag??

HaFo sa...

Bentley och “Florida - väckelsen”, behöver både prövas och ifrågasättas.

Den koppling som finns bakåt från Bentley till Branham, Latter Rain, profetrörelsen, Manifasted Sons of God, Joels arme, Kenyon, Hagin, Hinn, Clark, Brown, Wimber, Wholy Trimpton, Tortonto, Pensacola, är oerhört skrämmande.

Det är antikrists ande som ligger bakom dessa företeelser och som förbereder människors sinnen och hjärtan till att välkomna en annan/en istället för Kristus - antikrist välkommen in på arenan.

Han kan inte träda fram förrän att det skett ett avfall från den sanna tron, säger Bibeln.

Han kommer att "bedra jämväl de utvalda genom tecken och under".

Och det är det avfallet som vi idag ser ta gestalt och förbereds, mitt framför våra ögon.

Det kallas för väckelse och enhet för att vinna världen för Kristus. Men det är avfall som det egentligen handlar om, som ska förbereda en i stället för Kristus/antikrist in på arenan.

Den avfallna kristenheten kommer att bejaka honom som den store “världsfrälsaren”, som nu kommit tillbaka.

Titta gärna in på min hemsida:

http://hem.spray.se/harry.forsgren/

Där avhandlas framförallt förförelsen i trosförkunnelsen, men även berörs förförelsen i katolicismen.

Allt gott till alla här!

HaFo