torsdag 22 maj 2008

Vilseledda norrmän

- För första gången såg jag med egna ögon blinda få synen tillbaka och människor som fötts döva få full hörsel. Det skedde både på scenen och i bänkraderna.
Så uttalar sig en representant för norska Oas-rörelsen i tidningen Dagen efter ett besök hos väckelsepredikanten Todd Bentley.

Min frågor lyder nu: hur lättlurade kan man vara? Hur kan det komma sig att inte läkare och forskare världen över vallfärdar till Florida för att lära sig och utforska hur dessa mirakel kan gå till, för att i framtiden kanske kunna utnyttja förmågan att hela sjukdomar och medfödda problem. Sist men inte minst, hur självisk kan denne Todd vara som inte självmant låter sig undersökas av vetenskapen för att eventuellt kunna sprida sin förmåga till omvärlden?

Mitt svar på dessa frågor är att detta beror på att det inte är någon med medfödd dövhet eller blindhet som blivit botade, det sker inte, det är ett trick av en skicklig scen-artist. En skojare. I min värld är detta långt troligare än alternativet - att en person gång på gång, kväll efter kväll botar obotliga sjukdomar utan att det en enda gång blir väl dokumenterat av vetenskapssamhället, som gladeligen skulle ta emot det nobelpris upptäckten skulle ge.

Läs mina andra inlägg om fenomenet här, här och här.

Andra bloggare om: ateism,sekulärism,Tidningen Dagen, humanism, frikyrkan, moral, religion, bibeln, övernaturlighet, helande, healing

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hur ofta läser man att människor bli helade i Media? alldrig men ändå blir 1000 tals människor botade från sjukdomar varje dag, många dokumenteras av läkare men som botade men kan inte förklaras detta och det är ett mirakel, Jesus Kristus gör mirakler, mer i dag än när han gick på Jorden, jag själv har blivit helad i mina knän, har själv bett för sjuka blivit botade, varför vara skeptisk när så många människor blir helade? Be till Jesus han är undergöraren själv. Gud använder männiksor som Todd men det skulle lika gärna kunnat vara du men det krävs ödmjukhet och total kapitulatin av sitt ego att fullständigt kasta sig ut i det Gud har för varje människa. Smith Wigles worth väckte upp många döda i Jesus namn namnet Jesus är över alla sjukdomar och Gud använder oss ynkliga människor. Slutligen: att Tro är Att känna Gud på

Matte sa...

... på vaddå? Fick snuskiga bilder i huvet.