fredag 23 maj 2008

Pålkransfestival

Vet verkligen inte vilken rubrik jag skall sätta på ett inlägg som handlar om detta. Man undrar om det är ett skämt. Det är nog tyvärr inte så. Att avrätta alla homosexuella som inte vill lämna landet låter som något hämtat ifrån 30-talets Europa, om vi byter ut homosexuell mot, Jude, Zigenare och homosexuell. Det ironiska i sammanhanget är att Gambias president samtidigt vill göra sitt land till världens bästa. Det är nog inte svårt att lista ut att den gode presidenten inte har samma moral som de flesta av oss andra. Trots det hämtar han den ur sin heliga skrift, Koranen (trodde först han var Kristen, vilket en läsare påpekade att han inte var. Men det spelar mindre roll, same thing, different colour), vilket många i vårt land vill påskina är den källa till moral och etik som samhället bygger på, i vårt fall lär denna källa vara bibeln. Det handlar hela tiden om att plocka godbitarna som stämmer in på den moral vi redan har inom oss. President Yahya verkar inte riktigt lika bra på det, utan väljer att svälja hela historien i koranen, där det bland annat står att homosexuella skall avrättas, så fel har han ju inte, rent logiskt utifrån sin egen utgångspunkt.

Jag tycker det hade varit trevligare om president Yahya Jammeh hade utlyst en två veckors pålkransfestival. Han hade nog behövt få sig en rejäl genomkörare.

All heder till tidningen Dagen som verkar vara den enda i svensk press som tar upp saken.
orsak och verkan hittar du lite fler aktuella absurditeter.

Uppdatering: Nu när visar sig att det handlar om att kasta skit på den stora konkurrerande religionen tar jag tillbaka mitt beröm till tidningen Dagen.

Andra bloggare om: ateism,sekulärism, Tidningen Dagen, humanism, moral,religion, bibeln, Gambia, dödsstraff, homosexualitet, homofobi, Islam

3 kommentarer:

Tony sa...

Vill bara meddela att den snubben är Muslim. I Islam lärs att homosexuella skall halshuggas, inte i kristendom.

Matte sa...

Tack för påpekandet! Det borde jag uppmärksammat. Enligt bibeln skall man väl bara stena homofilerna till döds. Eller helt enkelt slå ihjäl dem. Något av det är det i alla fall.

Anonym sa...

haha vilken " muslim" han är (inte alls faktiskt i denna fråga).... i koranen är det fel med homosexualitet ja, ( som i alla andra religioner) men det står inte att man ska halshugga dem som är homosexuella eller döda dem..Så att han har "svalt hela koranens berättelse" är väldigt fel skrivet av dig eftersom det inte står så. Kanske ska du läsa koranen innan du gör sådana uttalanden:)