måndag 26 maj 2008

Helvet på jorden för glömda kvinnor

DN skriver idag om hur den nykristna vänstern i mellanamerika, med företrädare som Hugo Chavez och Daniel Ortega, konsulterar bibeln och Gud i sin lagstiftning. Man har bland annat infört ett totalt förbud mot aborter, vilket sedan denna lagförändring till dags dato krävt 120 människoliv i Chavez hemland. Kvinnor som förlorat livet i en smutsig underjordisk abortklinik eller på grund av komplikationer efter ingreppet. Var finns Gud när dessa fattiga försvarslösa bortglömda kvinnor behöver hjälp? Katolska kyrkan, eller kyrkan som helhet, är direkt ansvarig för dessa människors död. Om en god Gud verkligen fanns (vilket jag å det bestämdaste betvivlar) så hade han väl stått på deras sida, sagt emot den katolska kyrkan, fått oss att gömma och glömma Bibelns brutala verser och rivit Bibeln ur handen på Chavez, Ortega, Vázquez och de andra kristna ledarna som villigt offrar tusentals människors liv och hälsa på kristendomens altare. Magnus Linton avslutar sin artikel med följande kommentar efter att ha beskrivit hur mödradödligheten i Colombia skjutit i höjden i takt med att antalet våldtäkter gjort detsamma:


Att den politiska våg som självetiketterat sig "progressiv" lagt handen på Bibeln i stället för att röja i detta helvetesträsk av juridisk och fysisk kvinnomisshandel är inte bara en total skandal - utan också en gåta.

Jag måste säga att jag instämmer i varje ord, och det gör säkert många med mig. Men det finns fortfarande dem, även i vårt land, som propagerar emot fri tillgång till abort och emot användandet av kondom som accepterade medel för att hindra smittspridning och för att slippa föda ett barn in fattigdom och misär, ett barn som i så fall avlats som resultat av en våldtäkt, där mamman då ses som oren och smutsig, och där barnet ses som en horunge. En hel del av dem verkar jobba på tidningen Dagen.

Andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Gunvi sund sa...

Kära sökare,
Gud lägger sig inte i våra förehavanden på jorden. Det finns ombud så att säga som agerar ut dess vilja. Som Änglar och Andliga Guider och andra Mästare. Livet är en skola för att vi ska lära oss om Guds (energi) vilja och skapelse så at vi kan blir medmenta medskapare i dess creation. Därör behöver vi alla slags upplevelser. Vi behöver verkligen kämpa för kvinnors rättigheter därför at de har rätt till andlig utveckling precis som alla varelser. Och när man kämpar för en god sak så får man ju en oändligt massa uppleveser som stärker en andligt. Inget går förlorat. Det kallas för: "Den Andliga Lagen om Ekonomi"

Matte sa...

Det där var nog bland det flummigaste som skrivits på denna blogg. Grattis. Menar du att det är viktigt att det finns lidande, tex lidandet hos våldtagna kvinnor, så att vi kan lära oss? Vad är det för pervers gud du tillbedjer? Menar du att gud sänder ut änglar att göra hans smutsiga byk så han slipper ta ansvar? I så fall är han oärlig, ofullkomlig och fullständigt otrolig. För mig är han otrolig, och jag löser problemen kring dessa frågeställningar helt enkelt genom att konstatera att det inte finn anledning att tro att han finns. Han är för mig oexisterande. Så mycket lättare blir det att faktiskt göra något år världens orättvisor om man inte, som du, utgår ifrån att onsdkan har ett existensberättigande då det kan föra oss närmare gud att motarbeta den.