torsdag 22 maj 2008

Biblarna är fortfarande bortplockade

Tidningen Dagen skriver att biblarna som togs bort ifrån Scandic Hotels hotelrum fortfarande är bortplockade. Vad menar Dagen med det? Att biblarna har rätt att vara där, att det är naturligt att de skall vara där och att det bara borde vara en tidsfråga innan de kommer tillbaka? Har jag rätt att gå dit och lägga en bok i nattdukslådan om jag vill? Vilken bok skulle jag då välja? Hmmm, kanske QED av Richard Feynman, eller kanske 5 easy pieces av samme författare.

En representant för gideoniterna säger vidare:

Dagen skrev i september om att Scandicaffären hade positiva effekter för Gideoniterna. Enligt Olle Nordahl, direktor för Gideoniterna Sverige, håller trenden i sig.- Vi får en del reaktioner, gästerna är mer uppmärksamma i dag eftersom de förväntar sig att Bibeln ska finnas på rummet. Sannolikt är det fler som läser Bibeln på hotellrummen i dag än för ett år sedan.
Det tror jag så mycket jag vill på. Visst gav det en viss uppmärksamhet, men jag färväntar mig inte att hitta en bibel på hotelrummet, jag förväntar mig att de plockas bort inom några år, i alla hotelrum, det är vad jag förväntar mig. Jag har inte bett dessa gideoniter att tala för mig som hotelgäst.


Andra bloggare om: ateism,sekulärism, humanism, frikyrkan, moral, religion, gideoniterna, bibeln

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker man kunde ha ett mini bibliotek.. typ som mini bar. Några religiösa skrifter, lite vetenskap, lite romaner etc. Och det kunde ju vara olika på olika rum. Så hade folk klagat mindre + att vi hade fått en hyfsad service/tjänst som hotellgäster. Lite läsning innan man ska sova är väl trevligt!

Matte sa...

Det hade ju funkat! Hade kanske inneburit en liten kostnad dock...