onsdag 16 april 2008

Påven skäms

Påven skäms över kyrkans övergrepp mot barn skriver man i dagen. Det gör han rätt i. Vidare beskrivs kortfattat hur kyrkan skyddar sexförbrytarna och låter de vara kvar i tjänst inom organisationen.Påven - Gör allt han kan för de utsatta i världen?

Vi gör allt för att bistå dem som skadats av övergreppen, tillade han.

Påven alltså. Tja, miljardskadestånd. Ger man barnen och deras anhöriga det? Det skulle man ju ha råd med. Gör man allt? Verkligen allt? Lögnare.

Uppdatering 18 april
Påven bestämde sig oväntat, enligt skånskan, att träffa några av de tusentals sexualbrotssoffer som katolska präster sodomerat i USA. Kunde inte låta bli att klistra in vad ett par av dessa sa inför samtalet:

Om vi går där och serveras en stor portion plattityder, kan jag garantera att jag kommer att vara den förste att påpeka att denne man saknar den moraliska auktoriteten att leda kyrkan. Jag väntar mig mer än en ursäkt.

Miljonskadestånd? Det har vatikanen råd med. Lätt.

Uppdatering 22 april
Lyssnade precis igenom senaste avsnittet av The Atheist Experience. De pratar om att den nuvarande påven under den förra påvens regeringstid var den som planterade systemet att skyffla runt sexualförbrytarna inom katolska kyrkan. Det var han som arbetade fram strategin som har undanhållit dessa PIIIP ifrån lagen. Jag tycker än mer illa om mannen nu än i går, och det verkar fortfarande vara möjligt, tack och lov.

Andra bloggare om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra påvar har faktiskt funnits... 1 på 100 är det ungefär. Tyvärr...

kyrksyster sa...

Jag har varit mörkrädd över denne påve... men sen satt jag igår och följde CNN...

Karln lät sig nådeligen mötas av Buschfamily... det måste han väl... men de fick åka ut till flygplatsen. Det har tydligen aldrig hänt förut. Och redan innan landning hade the pope talat om att han minsann inte tänkte äta middag med Busch som den människan gått fram i Iran...

Och sen har han pucklat på Busch om det okristliga i dödsstraff...

Nåväl, idag har han varit något mer nyanserad åtminstone enligt svenska media... mer uppmanat än fördömt.

Men gubben fyller 81 idag... han har ingen mer karriär att göra...

Så han kanske tar sig... vem vet?

veera sa...

Kyrkan lokalt i USA har betalat ut miljardbelopp och har därför på de platser där många övergrepp begåtts gått i konkurs.

Hur ekonomin Kyrkan i USA ser ut vet jag inte.

Men den årliga ekonomiska redovisningen från Vatikanen visar att Kyrkan de senaste 20 åren normalt sett går ett par miljoner back per år, men de senaste två åren har den lyckats få svagt positiva siffror.

Dessutom får man ställa biståndsarbete och mission mot att betala astronomiska belopp av amerikanska proportioner till enstaka individer.

Så Vatikanen har inte pengar att betala skadestånd som beror på lokal dålig ledning. Det får den lokala dåliga ledningen sköta.