tisdag 22 april 2008

Påven - en av tidernas största hycklare?

Påven träffade några av de katolska sexualbrytarprästernas tusentals offer. Jag har skrivit om det tidigare, men tyckte ändå att det var värt ett eget inlägg. Visste du att påven var den som under den förre påven lade upp planerna för att skeppa runt sexualbrotsslingarna inom organisationen, utan att ge dem sparken eller anmäla dem till polisen? Visste du att påven därmed undanhöll ett stort antal sexualbrottslignar ifrån rättvisan? För honom är det naturligtvis viktigast att de sonar sina synder och tar upp det med honom där uppe när den tiden kommer. Lagen av landet spelar väl mindre roll. Bill Maher har under de senaste dagarna fått ta emot massiv kritik för sitt utspel att :


Hade påven varit ordförande för en större organisation som drev dagis i stället för företrädaren för en religion - då hade han suttit i fängelse idag.


Jag kan inte mer än konstatera att det ligger något i det. Han har hjälp till att skyla under mattan tusentals brott som både i USA och här hemma skulle ge åratal i fängelse för förövarna.

Jag säger det igen - Påven: En av våra största hycklare?

Uppdatering 21 juli 08: Påven är på turné i Australien. Något jag skrivit om tidigare. Även denna gång handlar det om att be om ursäkt för sexövergrepp. Kul turné han är ute på. Kanske borde han angripa källan till problemet istället för att ursäkta sig efter det att brottet är ett faktum. Riktigt brutalt är det att be om ursäkt genom att be offrent medverka i en mässa utförd av samma organisation som fostrat och skyddat de pedofiler som begått övergreppen.


Dagen om påvebesöket.


Andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Rex Regeborg sa...

Påven? Hycklare? Hur skulle den symboliska ledaren för en av maktbaserade skäl fabricerad gren av kristendomen kunna falsk? : )