onsdag 23 april 2008

Varför skulle Statsministern träffa Sveriges religiösa ledare?

I Dagen idag skriver man och beklagar sig över att Fredrik Reinfeldt inte vill träffa de religiösa ledarna i Sverige. Varför, frågar sig bland annat ledaren för Sveriges kristna råd. Svaret kan kanske skönjas i följande uttalande ifrån den sistnämnde:

Det handlar inte om religiösa frågor, utan om mer övergripande frågor för Sverige, säger Lennart Molin på Sveriges kristna råd om syftet med mötet.
Varför skulle Statsministern vilja träffa landets religiösa ledare om det inte handlade om frågor kopplade till just religion, religionsutövande eller religionsfriheten? Antar man att man, enbart i egenskap av religiösa ledare har en gräddfil till makten - att man skulle besitta expertkunskaper inom andra områden, och i så fall vilka? Klimatdebatten? Infrastruktur, eller kanske utbildning? Vill man kanske diskutera andlig sjukvård? Vad vet jag. För mig är det lite av en gåta. Är det frustration över att religionen inte längre har den självklara plats i diskussioner kring moral och riktningen för det framtida samhället som lyser igenom?

Tänk er följande rubrik :

Statsministern vill inte träffa oss, varför? Det handlar ju inte om jakt eller fiske, utan om mer allmänna frågor.

- Ordföranden för svenska jägarförbundet i tidningen Jakt och Fiske -

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

0 kommentarer: