onsdag 25 juni 2008

Behövs facket i kyrkan?

Pastor Tommy Lilja, föreståndare för Folkkyrkan i Sölvesborg, Ronneby, ifrågasätter om församlingarna verkligen är så dåliga arbetsgivare att facket behövs.

Läser jag i blänkaren för en artikel i Dagen. Tommy nobbar därför facket och påpekar att det är Jesus som är hans arbetsgivare. Här följer lite värdefull information till Tommy-tvivlaren.
Läs mer: "Att vara pastor är inget vanligt jobb."

Andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

fredrikhimlen sa...

Jag fattar inte riktigt vad du vill säga med att referera till irrelevanta artiklar. Eller visar du bara att du är okunnig när det handlar om kyrkans struktur?

Mattias sa...

Det är ju fint att du bryr dig om pastorernas arbetssituation.

Matte sa...

Jo visst är det!

Emil G sa...

Otroligt märkligt att du hänvisar till artiklar om förhållandena på Svenska Kyrkans arbetsplatser. Nog borde du väl vara en smula mer påläst än att du tror att de undersökningarna har någon som helst bärighet på förhållanden i Frikyrkor.

Matte sa...

Nu missade jag att Pastorn ifråga faktiskt inte företrädde svenska kyrkan utan en frikyrka! När jag läste folkkyrka så läste mitt huvud svenska kyrkan! Fast givet hans uttalanden i artikeln så lär facket behövas även inom frikyrkan :). Fast det är klart, det är inte olagligt att vara arbetsnarkoman, möjligen en smula ohållbart i längden...

Kjell Nordberg sa...

Hälsar dig välkommen till "Svenska kyrkan och medlemskapet" som du når via bannern "namninsamling" på "bildning.se"
Ser fram emot din underskrift, några rader i forumet och gärna dina tankar kring initiativet på din blogg!