torsdag 3 juli 2008

Olagligt?

Får man nekan någon jobb på grund av personens religion? Eller på grund av ens avsaknad av religion? Det praktiseras i alla, enligt Dagen, fall av Frösö Kyrkliga samfällighet som vägrade Pär Bratt sommarjobb då de fick reda på att han var ateist, vilket kyrkan erkände var orsaken. Frågan är nu - är det ens lagligt? Enligt mig är det ett solklart fall av diskriminering. Vad hade hänt om exempelvis svenska spel hade nekat någon anställning då de fått reda på att den sökande var kristen?

Andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Maja sa...

Tja, om Svenska spel skulle anställa någon som skulle arbeta mot deras verksamhet. Skulle Moderaterna anställa en sosse? Skulle Vänsterpartiet anställa en folkpartist?

Vaktmästare och kyrkogårdsarbetare är några av de anställda i kyrkan som besökare talar mest med, om själsliga frågor och existensiella. Självklart ska anställda i samfunden stå på samma sida. Däremot ska ingen styra över HUR man definierar Gud eller vilken relation man har med Gud. Men att man har en gudsrelation som anställd i medlemsorganisationen Svenska kyrkan, det är självklart.

Rolf sa...

Självklart har du rätt Maja och som jag också skrev på min blogg; Det är lika onaturligt med en anställd i svenska kyrkan som är ateist som en kommunist som skulle arbeta som valarbetare, ombudsman för moderaterna. (Vi yttryckte oss nästan ordagrant).

Det finns människor som gör vad som helst för pengar och troligen finns det även präster som förlorat sin tro men ändå arbetar som präster. Men det blir fel när arbete och tro inte hänger samman i själavård och samma sak även i andra sammanhang som ex psykiatrin. En psykolog som inte tror på samtalsterapi är inte lämplig i detta yrke.

Kjell Nordberg sa...

Hälsar dig välkommen till "Svenska kyrkan och medlemskapet" som du når via bannern "namninsamling" på "bildning.se"
Ser fram emot din underskrift, några rader i forumet och gärna dina tankar kring initiativet på din blogg!