onsdag 2 juli 2008

Löjeväckande snorkigt Dagen

Dagen skriver nu om Humanisternas insändare som jag kommenterade igår. Det är nästan löjeväckande - även Dagen faller i gropen att jämföra kristen propaganda med idrott. Jag återupprepar mig - fotboll är inte opinionsbildning. En bättre jämförelse är med politik - det handlar ju om hur vi skall leva våra liv, vad vi skall tänka tycka och tro, vad vi skall prioritera i livet, som människor och som samhälle. Skulle Dagen tycka det var ok om Sverigedemokraterna, och endast Sverigedemokraterna, tilläts predika sitt budskap tre-fyra timmar i veckan utan möjlighet för meningsmotståndare att ställa frågor eller kommentera? Vi får även reda på att (tror inte det var en nyhet iofs) Dagens dotterbolag kommer att producera en kristen realityshow som kommer att sändas i TV8. Detta meddelas med näsan i vädret efter kommentaren: "Det är inte svårt att förstå att Humanisterna är oroliga. Det finns nämligen tydliga tecken på att den kristna tron är på frammarsch även i etermedierna." följt av ett "vi är fler än ni haha!" Vilket ju inte är så konstigt då kyrkan i århundraden tvångsrekryterat medlemmar under flera hundra år. Artikeln visar inget annat än att när det gäller att skilja mellan äppen och päron i egen sak, då ryker de religiösa skyddsglasögonen på. Pinsamt.


Andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

"Skulle Dagen tycka det var ok om Sverigedemokraterna, och endast Sverigedemokraterna, tilläts predika sitt budskap tre-fyra timmar i veckan utan möjlighet för meningsmotståndare att ställa frågor eller kommentera?"

Tja, varför inte?

Matte sa...

Tja, de kanske delar värderingar... ärkekonservativa sådana.

Tobias Lindgren sa...

Det är riktigt att sd i flera avseenden står för en värdekonservativ mittenpolitik.

Johan G. sa...

... och Matte på den här bloggen står för ärkeradikala värderingar. Pinsamt var ordet.

Matte sa...

Hmm, står jag för ärkeradikala värderingar? Det visste jag inte själv. Men jag skriver å andra sidan inte i "Sveriges viktigaste Dagstidning".