tisdag 15 juli 2008

och inget har han åstadkommit...

... i alla fall finns det inte minsta tillstymmelse till bevis för något av de påstådda mirakel han åstadkommit. Är det ingen som tycker det är märkligt att läkare i området inte slått larm om den nya mirakulösa behandlingsmetod Todd Bentley besitter som påstås kunna få ben att växa ut och döda att återuppstå? Är det ingen som tycker det är konstigt att detta inte står på första sidan på varje dagstidning, varje dag? Hur kan man tro på alla de rykten som florerar? Jo, därför att man vill - därför att tro handlar om att tro - om att vilja tro och inte ifrågasätta. Farligt är det - enligt mig. Handla baserat på fakta, inte fördomar.

Jag har skrivit om Todd några gånger förut. Du hittar inläggen här, eller här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

12 kommentarer:

Patrick sa...

Jag vet inte var du tar dina fakta ifran men det finns manga som har blivit helade under dessa moten. De har aven fatt bevis fran sina lakare innan och efter att Gud har vidrort dem.

Sjalvklart inte alla har kunnat bevisa detta men det finns manga bevis for att de blivit helade.

Matte sa...

ok, vad har du för källor till det?

Menar du att det finns bevis för att döda har uppstått och ben har växt ut? Och du tycker inte det är konstigt att det inte skrivs om det i tidningar världen över?

Rickard sa...

Matte, när jag passerade Belfast internationala flygplats den 22 maj, var det på FRAMSIDAN av en av Nord Irlands stora sekulära tidningar, "The newsletter" och flera sidor inne i tidningen, slagit upp om en tonåring som bekräftades av sjukhus och läkare blivit uppväckt från det döda efter en bilolycka. Pojkens pastor hade lagt fram pojken som böneämne i Lakeland och nu stod den tidigare icketroende fadern på bild i den lokala pingstförsamlingen som troende.

Min pappa blev helad från sin 10 år långa ryggvärk när han via TV:en mottog Bentleys förböner.

I början av Lakeland väckelsen kom många som skulle vittna upp på scenen med sina läkarjournaler så att man kunde SE det på GOD TV.

Jag vill precis som Patrick få fråga om var du tar dina fakta ifrån? Du har sannerligen inte några belägg för dina påståenden om att det inte sker några mirakler i Lakeland.

Sen är det faktiskt så att det kvittar vad för mirakler och under som sker i vårt sekulära samhälle...tidningarna skriver inte om det. Jag har själv sänt in artiklar om helanden vid en kampanj i Eskilstuna, med bild bevis och allt. Redaktionen svarade bara att eftersom människor idag inte tror på sådant längre så är det ointressant!

"Ty den här tidsålderns gud har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet - han som är Guds avbild." 2 kor. 4:4

Där har du en andlig orsak till att tidningar inte skriver.

Matte sa...

När du skriver "blivit återupplivad efter en bilolycka" låter det som om han var död när han kom in till sjukhuset. Vilket inte var fallet.

Ok, så ni menar att det är ett mirakel när någon återuppväcks efter hjärtstillestånd PÅ ETT OPERATIONSBORD? Något som sker dagligen världen över och inte direkt behöver någon övernaturlig varelse för att ske, endast duktiga läkare och lite elchocker. Om det är er definition av mirakel så sker det varje dag, hela tiden - ni har omvänt mig!

Vilka källor till dina påståenden har du/ni? Jag vill gärna veta. Jag hittar tex ingenstans där jag kan läsa vad läkarna till pojken säger - jag tvingas gå på hans egna ord, och han var ju inte riktigt medveten vid tillfället...

Med att återuppstå från de döda så menar jag inte efter några minuters hjärtstillestånd - jag menar död - eventuellt begraven!

Smärta kommer och går.

Det som återuppväckte pojken från "de döda" var modern läkarvetenskap - inte Gud.

Här följer lite text angående Andrew Duffin klipp ifrån:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/ireland/article4188214.ece


The Belfast Health and Social Care Trust, which controls the RVH, can’t discuss an individual’s medical records, but it did confirm that Duffin had been a patient in intensive care. Coronary facilities at the RVH are among the best in the world.

Asked what would be normal in the case of an 18-year-old who suffered cardiac failure following a crash, the trust replied: “Life-saving resuscitation measures are put into place immediately and supported by other methods of treatment, for example, fluid and drug therapies. These measures are sustained for long periods of time before a patient would be pronounced dead.”

Life support is usually maintained for more than half an hour, sometimes up to an hour. This means Duffin was lucky to have survived his ordeal and recover, if indeed he was on life support for 16 minutes. But not everyone would consider it a miracle, in the strict sense. Nobody is claiming, for instance, that brain function had ceased.


Hävdar du/ni forftarande att detta är bevis för ett mirakel? Att även om detaljerna i historien är sanna - så förtjänar det att kallas ett mirakel? Vad hände med att gå på vatten? Mätta hundratals med en brödbit?

Kan ni ge mig någon som helst bevis för riktiga mirakel?

De studier som gjorts på hur bön påverkar operationspatienter visar att effekten - om någon - är negativ, dvs att det är farligt att veta om att någon ber för dig när du skall opereras.

Om Pastorn - vars ord vi får lita på angående pojkens mirakulösa tillfrisknande finsn följande att läsa:

For instance, Madden started on his present path after being sent a free plane ticket to visit the Fresh Fire Ministries in Florida last April. There he linked up with Todd Bentley, another charismatic preacher, who turned away from a life of burglary, drugs and sexual abuse of younger boys, following a religious experience. A material as well as a spiritual success, Bentley collects money at his services in buckets, because there is so much of it, and runs missions across the world. Sometimes he appears to read the minds of volunteers in the audience.


Jag ställer motfrågan återigen - varifrån får ni er fakta? Observera - det är skillnad på fakta och på information.

Matte sa...

Rickard - vad är det för bilder och bevis du sände in till tidningarna? Jag skulle gärna publicera dem här.

kgb sa...

Att hitta de bevis du begär är kanske inte helt enkelt då det kräver första hans information. Jag vet dock att man har samlat in cirka 200 vittnesbörd om helande i lakeland i dessa finns dokument och bevis från läkare. Hur man får tag på dessa vet jag inte men man kanske kan fråga efter dem på http://www.freshfire.ca skulle tro och hoppas att man gör en bok om det. Jag har sett under både i lakeland och hemma i sverige. Villket inte bevisar mågot men jag tror på Gud och hans formåga och det jag själv set i lakeland är fantastiskt.

Matte sa...

Nej, finns det något där att bevisa är det inte så svårt att skaffa fram detta. Framförallt tycker jag det är konstigt att ingen har brytt sig om, under all den tid man hållit på där borta, att faktiskt dokumentera alla de mirakel man påstått har skett. Har ingen filmat de ben som påstått sig ha växt ut? Vill man inte sprida guds härlighet och att han utför mirakel? Jo, det påstår man ju i alla fall... men jag undrar varför man inte bjuder in några oberoende observatörer som kan dokumentera det hela. Jag tror mig ha ett svar på frågan. De som är ansvariga vet att de fenomen som man påstår händer inte tåler en närmare granskning. På så vis kan man alltid påstå att "det sker visst mirakel, men det är svårt att hitta de bevis som krävs för att någon som inte tror skall kunna gå med på det. Det viktigaste är ju trots allt att tro..." ungefär så vill man att diskussionen skall gå. Men återigen. Det är väl inte så svårt att verkligen skaffa fram bevis om man påstår att människor uppstår från de döda (verkligen döda...) att ben växer ut... att... jag vet inte allt vad man påstår.

kgb sa...

Det finns bevis! Som jag vet har ingen väckelse samlat mer bevis och dokumentation som i lakeland såg en film när jag var där om en kvinna som blir helad på stan från rygg problem och en ytterliggare film om samma kvinna några veckor senare fortfarande helad. Bevis finns frågan är om du får bevis vad bevisar det? Alla "bevis" går att i fråga sätta intygen är falska, läkarna är hemligt kristna. När ska du ge det en möjlighet att det kan vara sant och söka Gud! Om ni nu blir överbevisade vad händer då? Ger du ditt liv till Gud? Då du inser
Att Gud älskar dig!

Anonym sa...

Den filmen vill jag se...

Matte sa...

Jo, det verkar var en väldigt spännande film... Hej jag har ont i ryggen... Nu har jag inte ont i ryggen. Bevisar absolut ingenting. I så fall skall jag börja dyrka och tillbe sockerpiller som dagligen via "mirakel" botar motsvarande åkommor i större antal än den kristne Guden via motsvarande "mirakel". Återigen - var finns filmerna på de döda som uppstår och benen som växer ut?

Om jag blir överbevisad att Gud finns så skulle jag inte lämna mitt liv till honom - jag skulle ifrågasätta vad han håller på med och undra varför han åsamkar så mycket smärta och sjukdom i världen. Men varför söka efter något jag inte tror finns? Någon som om det finns inte kan anses vara gott eller göra gott? Något som inte påverkar världen i någon praktisk mening och som jag anser (även om han existerar) vi gör bäst i att ignorera till förmån till forskning och ett arbete för ala människors lika värde?

kgb sa...

Det är intressant med dina bevis krav det kan inte vara mycket av det du ser på nyheterna eller läser i tidningar som kan passera som sant. Dina vänner måste känna det tungt att berätta saker för dig. Eller är det så att du ställer högre krav för att ens kunna föreställa dig en Gud. Allt går att ifråga sätta och därför tolkar jag dig att du inte är ute efter bevis då du väljer att misstro vad du än ser eller hör om Gud är med i ekvationen.

Vidare förstår jag inte dina tankar ”om du blev bevisad” skulle du inte tro utan ifråga sätta vad han gör. Det låter som du redan har en föreställning om hur Gud är och att han har orsakat lidandet i världen.
Min Gud, Bibelns Gud har inte orsakat lidande utan han strider emot den bland annat genom fysiskt helande. Vidare känns det konstigt att i din ekvation utan Gud skall människans forskning och arbete leda fram till en bättre värld. Trots att människan har totalt misslyckats att skapa en trygg värld och en rättvis värld har du en enorm tro på människan. Forskiningen leder till bättre för få och många arbetar förgäves utan ordentlig lön. Vi i Sverige lever i en utopi.
Jag ber att Gud skall vissa sig för dig, stor han är i sin kärlek till dig, han ser den ensamma mitt i vimlet av människor.

Ensam i världen
förkastad av många
men inte av Gud
Ty han är mitt eviga hopp

Kjell Nordberg sa...

Hälsar dig välkommen till "Svenska kyrkan och medlemskapet" som du når via bannern "namninsamling" på "bildning.se"
Ser fram emot din underskrift, några rader i forumet och gärna dina tankar kring initiativet på din blogg!