tisdag 4 augusti 2009

Dagens stolpskott

Står Karl-Erik Nylundför i Ålandstidningen. Efter att ha gått igenom diverse religiöst motiverade övergrepp konkluderar han enligt följande:


"Avskräckande exempel finns inom alla religioner. Ronnie Aspbäck har fel när han säger att hinduer inte förföljer kristna. Det sker dagligen i Indien. Många är de kristna som fått sätta livet till i förföljelserna. Så ingen religion är oskyldig. Men jag hävdar ändå att det inte är religionen det är fel på - utan människan."

Vad vore religionen utan människan? Uttalandet är naivt med skygglappar på. Vad är religion om inte i första hand versamhet byggd kring grunläggande fundament i form av böcker, skrivna av Gudar, samt de som har tolkningsföreträde och manar till handling - präster? Var är det vi hittar illdådens företrädare, nu och genom historien? Jo, i fundamentens skrift och dess uttydares predikan.

Religion är inget annat än summan av ovanstående - skrifterna och dess anhängares handlingar i linje med desamma.


3 kommentarer:

Anonym sa...

http://helande.blogg.se

Lelle sa...

Jag tror att dagens frimodiga ateister skulle behöva tänka igenom hur Sverige skulle ha sett ut utan kristna värderingar i grunden.

Åk till Afrika eller Indien och se vad religionen betyder. Bara de kristna tar han om döende och nyfödda som lagts bland soporna. Bara de har byggt sjukhus och skolor.

Men jag tror inte att alla vill tro, fastän "inte tro" är lika mycket religion. Och det man inte vill tro tror man inte heller.

Men ärliga ateister, som bara inte KAN tro, är nära Gud. Många sådana har blivit omvända, eftersom "den som ber han får och den som söker han finner."

Nästan alla hjälporganisationer är kristna eller har startats av kristna, Röda korset, Rädda barnen, Hoppets Stjärna, Läkarmissionen, Individuell människohjälp, PMU, Diakonia etc.

Gud är en god Gud. Och Han älskar även ateister.

Matte sa...

Hur kan inte tro vara samma sak som att tro?

Åk till afrika och se hur katolska kyrkans fördömande av kondomer skördar dödsoffer, och menar du allvar när du säger att det BARA är kyrkan som bygger skolor och sjukhus? Att det BRA är de som tar hand om döende och nyfödda?

Vad gjorde moder teresa med sina nobelprispengar? Hon byggde kloster - hon rustade inte upp sina hus för de döende utan lät de förbli enkla och osaninära olägenheter (där även de som kunde räddats med medicinsk hjälp lades att dö...).

Varken du eller jag vet hur sverige hade sett ut utan kristna värderingar som historisk grund.

Älskar gud även ateister? Varför är det då den ultimata dödssynden att förneka gud?

Dina försök till faktuell beskrivning av verkligheten har uppenbara logiska brister.