tisdag 16 december 2008

Apokalypsen

Vaknade av att väggen och sängen skakade. Trodde först det var en dröm. Det var det inte. Det var en jordbävning. Det var säkert bara den begynnande apokalypsen.


Så här i efterhand är det lätt att påstå att jag är ett orakel som ovan förutsåg att kristna tokstollar skulle hänvisa till bibeln.

Nya apokalyptiska profetior har kommit i dagen i Dagen. Det handlar om God-TV som sänder program dedikerade till den kommande apokalypsen. Man hänvisar till den ekonomiska krisen och till den globala uppvärmningen. Man vill naturligtvis som fundamentalist att apokalypsen skall komma. Det är något man väntar på. Frågan är då om man är mindre benägen att göra något åt de problem som man förknippar med guds kommande rike - Jesus återkomst Ser man över havet till alla de miljoner bokstavstroende som finns där så verkar detta vara en misstanke som har fog för sig. Varför bry sig om huruvida temperaturen kommer att höjas några grader de närmaste 100 åren när ändå världen kommer att sluta och himmelriket kommer att inrättas på jorden inom de närmaste 50 åren? Religion och i det här fallet kristen fundamentalism är farligt. I ljuset av detta ter det sig i det närmaste hycklande när Anders Wejryd "sponsrad av svenska kyrkan" skriver att "Med Guds hjälp klarar vi klimatkrisen". Gud ligger bakom att USA inte skrev på Kyoto-avtalet. Gud sinkar processen. Gud håller kunskapen stången. Rejält svar på tal får Anders av Camilla Grepe på Svenska Dagbladet. 
   
Det går att se God.tv på nätet. Här kan du se galenpannorna förtälja om det faktum att vi faktiskt kan leva i "the end times".

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Nisse sa...

Du måste ha en bra skev verklighetsuppfattning om du tror att ens en endaste troende förväxlar en mesig jordbävning med apokalypsen...

Nån Annan sa...

Det var nog en apoKalops. Med rödbetor.

Biggles sa...

Nisse:

En endaste: APG29

Att det är Apg29 förvånar dock inte...

Nisse sa...

Jag är osäker på om han egentligen är verklig... han känns lite som en karikatyr.

Robin Bolinsson sa...

Det räcker väl bara med att korsa havet och stiga in i USA för att hitta en massa tokigt folk som tror att alla jordbävningar är tecken på att Jesus snart skall komma.

Dessutom är jag säker på att många troende här i Sverige också tror det, även om jag verkligen hoppas innerligt att jag har fel.

http://ateologinytt.humanisterna-sodermanland.se