lördag 25 juli 2009

Vem är galningen Stefan Gustavsson?

Är du en galning om du låter livet går förbi, sittandes och skrapandes lotter -som du betalar för, naturligtvis? Eller är du en galning om du spenderar tiden med att förtjäna ditt uppehälle exempelvis genom kreativitet eller årt arbete?


Stefan Gustavsson likställer Jesus och religion med att just skrapa lotter. I denna ljudfil kan du om du spolar fram till 09:45 höra hur han erkänner att Jesus och religion är och kan vara precis som skraplotter - med stor sannolikhet är det en nitlott du skrapar.

Ändå hävdar han att människor skall fortsätta skrapa, och skrapa. För OM det är en vinst så är den stor så stor.

Problemet med skraplotter är att, det enda du vet innan du skrapar är att chansen till storvinsten är så liten så liten.

Du väljer själv - spendera livet med att skrapa (och visst, vissa tycker säkert skraplotter är det roligaste i världen - good on them!) eller med att leva och utvecklas.


Bildkälla: Credoakademien, ljudkälla: credo.nu

3 kommentarer:

annipanni sa...

eller att skrapa, leva och utvecklas?

Pontus Nilsson sa...

Om vinsten är ett evigt liv och party varje kväll med Gud och Jesus (som då faktiskt finns), så hade jag skrapat lott 24/7 oavsett hur liten chans det än är.

Bozon sa...

Människor borde fortsätta skrapa och skrapa. Om det finns en vinst så är den väldigt stor. Problemet med skraplotter är ensamheten