måndag 9 mars 2009

Den onda katolska kyrkan

Läser en kort notis i Metro nu på morgonen. Min övertgelse blir starkarde. Katolska kyrkan är ond. Av ondo. Elak, och fruktansvärt ur led med tiden. En nioårig brasiliansk flicka har gjort abort av tvillingar efter att ha blivit våldtagen av sin styvfar. Vad gör Vatikanen? Jo, man bannlyser flickan och hennes mor, samtidigt som man förlåter styvfadern. Jag ser att många sitter och läser detta just nu. Kan någon berätta för mig att det inte är så farligt som jag ser det? Kan någon snälla säga till mig att en av de största maktfaktorerna över människors liv världen över inte beter sig som en reguljär skitstövel? Kan någon göra slut på mitt lidande?


Eventuell korrigering: En läsare påpekar att det med "modern" inte menas den 9-åriga flickan, utan flickans mor. Det är alltså flickans mor, barnmorska och alla andra som assisterat vid aborten som är "bannlysta". Som om det gjorde saken mycket bättre, men rätt skall vara rätt. 

Svenska Dagbladet om händelsen. Aftonbladet. Dagen. Dagen igen. DN.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

De två barnen är döda och kan inte komma tillbaka till livet.
Fadern är en skitstövel men kan förbättra sig.
Det stackars barnet med sin mor dödade två ofödda barn för att fadern är en skitstövel. Det var väl inte tvillingarnas fel?
Det är många tragiska aspekter i detta skeende.
Att vråla ut hat mot kyrkan verkar bara desperat och ologiskt men förståeligt i dagens samhälle, tyvärr.

Matte sa...

Jag antar att du (anonym) menar att alternativet (inte göra abort) hade varit bättre. Eller? Att påstå att någon/något är ond är inte samma sak som att uttrycka hat.

På vilket sätt är det ologiskt att uttrycka sitt ogillande över omoraliska "onda" handlingar? På vilket sätt menar du att vi annars skall få till en ändring? Via våld? Själv föredrar jag ordets makt.

Vad menar du när du säger "det stackars barnet"? Anser du att fostren som det handlar om är en fullständigt utvecklad varelse kapabel att känna smärta, saknad och sorg?

Anonym sa...

Goda nyheter: så primärt som det är nu kanske mer folk föstår vilket kriminellt skräp religioner är.

Anonym sa...

Ja, det finns många tragiska aspekter av i detta skeende, skriver "anonym". En av dessa tragiska aspekter är en påve som bemödar sig om att bannlysa ett av offren i nämnda skeende. Har inte kyrkan angelägnare ärenden? Att benämna en våldtäktsman för "skitstövel" är också värt att notera.
/u

Anonym sa...

Vad har du fått det ifrån att flickan skulle vara bannlyst. Det är hon inte alls?

Matte sa...

Anonym: På vilket sätt gör det saken bättre? Att man drar undan större delen av en familjs sociala skyddsnät (vilket jag antar att kyrkoförsamlingen utgör) för de som sörjer för flickans välbefinnande, är det mycket bättre?

anonym 1 sa...

Flickan är 9 år. Hennes livmoder är för liten för att rymma tvillingar enligt hennes läkare. Om graviditeten hade fått fullbordas skulle alla tre barnen dött. Hade det varit bättre eller mer "Gudligt"?

annipanni sa...

i den här frågan håller jag med dig;)

Helt stört i huvudet. prästerna ska ha fett med spö och katolska kyrkan borde bannlysas. Det är en skam för alla kristna att de kallar sig så.

Anonym sa...

Läs http://www.katobs.se/

Anonym sa...

När ni säger att man "mördar" dessa två tvillningar antar jag att ni menar att de hade möjlighet att bli barn. I så fall kan jag "avslöja" för er att varenda spermier som produceras också har en möjlighet att bli ett barn. Bara för att dessa foster utvecklats något mer än spermierna har dem då större rättigheter att leva?

Dessutom var det en mycket stor chans att flickan skulle dött under förlossningen (självfallet kunde man ha gjort ett tidigt kejsarsnitt, men det är också väldigt farligt för fostrens hälsa), så därför handlade alltså personen som bestämde detta så här "Hellre att flickan dör än utför abort!" vilket är helt absurt...
14 År från Täby