fredag 8 augusti 2008

SemestertidSemester i England kan innebära besök i en och annan vacker gammal kyrka. Gick förbi denna kalkstenskyrka utanför Edge i Cotswolds för några timmar sedan.

Cheltenhams äldsta byggnad/kyrka huserar dena magnifika fönstermålning.


3 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

Denna kommentar är egentligen off-topic. Jag såg din insändare om Sverigedemokraterna i Aftonbladet idag och reagerade på att den var fullspäckad med osanningar.

För det första skriver du att sd vill ha "nej till frivillig abort", vilket är en direkt lögn. För det andra skriver du att sd "ställer ju sig till och med emot alla friskolor som inte har en kristen grund". Detta är också felaktigt. Sd vill mig veterligen ha kristna och judiska religiösa (du nämner inte det ordet) friskolor men inte andra, framför allt inte muslimska sådana. Om det nu finns några andra sorters religiösa friskolor vet jag inte riktigt men betvivlar det.

Sedan kan man ju konstatera att det sd står för i dessa frågor har väldigt liten chans att omsättas i praktiken, varför många väljare (som ogillar det, förstås) inte bryr sig om det. Dessutom används sd:s kristna retorik mest som ett motgift till mångkulturen, massinvandringen och islamiseringe.

Däremot är det något självklart för mig och för de flesta riksdagspartier för säg tio eller femton år sedan. Det är tragiskt att de ur 1968-vänstern sprungna kulturmarxisterna har förstört vårt samhälle så mycket...

För övrigt, Robin, undrar jag hur du kommer att reagera när Sverige får sitt första muslimska parti - för även om socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet i stort sett fyller den rollen idag kommer det en dag att uppstå ett sådant. Kommer du att vara lika "bestört" då också?

Robin Bolinsson sa...

För det första var det jag - inte Matte - som skrev insändaren till aftonbladet.

1. Sverigedemokraterna har backat i frågan om abort, och vill nu istället att tiden för abort skall sänkas från 18 till 12 veckor, plus en hel rad andra "åtgärder"; läs för dig själv http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=869

2. "Sverigedemokraterna vänder sig samtidigt emot friskolor baserade på ickekristen religiös grund då sådana försvårar assimilation. Vi motsätter oss även skattefinansierad hemspråksundervisning på skoltid, såvida den inte har som uttalat mål att leda till återflyttning till hemlandet. Övrig hemspråksundervisning skall i stället utövas genom invandrarnas egen försorg." - Sverigedemokraternas hemsida.

Ditt nästintill löjliga argument att dessa frågor inte kommer att "omsättas i praktikten" gör mig lite fundersam. I så fall är hela det sverigedemokratiska partiet uppbyggt på en ren och skär lögn, i likhet med religionen de förespråkar.

Jag kommer självklart att sätta mig lika mycket emot ett muslimskt parti som ett kristet, vilket många inte tycks förstå. Jag är varken kristen eller muslim; jag är ateist.

Frasse sa...

Hej!

Är helt på din linje Robin. Självklart är ett muslimskt parti lika illa som ett kristet -politik och religion skall inte blandas ihop.

Ett stort plus till dig för en rationellt förd debatt. Tobias Lindgrens invändningar är ju alla felaktiga rent faktamässigt.

Mvh,
Frasse